Denna sida är en annons

HemWork from AnywhereDells nya Workstation – med AI som höjer prestanda och säkerheten

Dells nya Workstation – med AI som höjer prestanda och säkerheten

Dells nya Precision 5480 är den senaste arbetsstationen för professionella användare. Med smarta AI-funktioner och den senaste grafikprocessorn från Nvidia levererar Dell maximal prestanda utan att tumma på mobiliteten.

I takt med att vi i allt större utsträckning arbetar på distans har behovet av mobila produkter med hög prestanda ökat. Nya Dell Precision 5480 är lika slimmad och bärbar som förra årets 5470-modell, men har fått en rejäl uppgradering på flera områden.

-Vi har sett att många av våra användare har fått ett annat arbetssätt under och efter pandemin, förklarar Eric Mellin, produktchef klienter på Dell Sverige. De behöver en bärbar produkt, men eftersom allt mer arbete utförs på distans kan de inte kompromissa med prestanda och naturligtvis inte med säkerheten heller.

Köp Dells nya Precision 5480

Eric Mellin, produktchef klienter på Dell Sverige.

AI som höjer säkerheten

Precision 5480 har utrustats med AI-funktioner som höjer säkerheten ytterligare. Hit hör till exempel Intelligent Privacy – ett AI-baserat säkerhetsfilter som med hjälp av en inbyggd sensor i datorns kamera upptäcker om någon tittar på din skärm över axeln.

– Om någon befinner sig bakom dig, exempelvis på ett café, och tittar på din skärm så upptäcker Intelligent Privacy det. Då sätts funktionen Onlooker Detection i gång och skärmen blir suddig, förklarar Eric Mellin. Dessutom har vi byggt in flera säkerhetsfunktioner som fingeravtrycksläsare, IR-kamera med ansiktsigenkänning i Windows Hello och möjlighet att installera NFC- och smart card-läsare.

Funktionen gör också skärmen dimmar ner i ljusstyrka när användaren tittar bort under ett par sekunder, exempelvis om telefonen ringer. På så sätt ska man lättare kunna hålla sina data privata och förlänga batteritiden. På det intelligenta temat finns även Intelligent Audio som filtrerar bort bakgrundsljud i virtuella möten.

Det är designat för att automatiskt förbättra applikations- och enhetsprestanda, batteritid, ljud- och videoinställningar och integritet — allt i bakgrunden medan du arbetar

– Dell Optimizer är vår AI-baserade optimeringsprogramvara som lär sig och svarar på hur användaren arbetar. Express Response analyserar hur du använder dina favoritappar för att öka prestandan. Det är designat för att automatiskt förbättra applikations- och enhetsprestanda, batteritid, ljud- och videoinställningar och integritet — allt i bakgrunden medan du arbetar, säger Eric Mellin.

Läs mer om Dells mobila Precision-arbetsstationer

13:e generationens Intel processorer

Precision 5480 är en arbetsstation som är certifierad av oberoende programvaruutvecklare. Detta är viktigt med tanke på att vissa applikationer kan vara betydligt dyrare än själva hårdvaran. Certifieringen är i flera branscher ett krav som innebär garanterad kompatibilitet med affärskritisk mjukvara, till exempel CAD. Genom att ha en certifierad dator kan användaren vara säker på att all programvara kommer att fungera smidigt och effektivt.

Den 1,4 kilogram lätta Precision 5480 drivs av 13:e generationens Intel processorer, som går under kodnamnet “Raptor Lake”. Processorn kan som mest uppgraderas till en Intel Core i9-13900H — en processor som ger rejäla prestanda till användaren. Precision 5480 har också snabbare arbetsminne än sina föregångare med en hastighet på 6000 MHz. Datorn kan uppgraderas till 64GB RAM, vilket är mer än tillräckligt även för krävande användare.

– Mobil användning ställer andra krav på komponenterna, förklarar Eric Mellin. Till exempel valde vi en ljusstark skärm på upp till 500 nits som klarar infallande solljus.

Läs mer Dells nya Precision-modeller och köp din i dag

Häpnadsväckande grafik med Nvidia

Skärmen på Precision 5480 kan uppgraderas till en upplösning på QHD+, alltså 2560×1600 pixlar, med touch och stöd för en aktiv penna. Det finns också en Full HD-skärm tillgänglig för dem som har en striktare budget. Precision 5480 har uppgraderats med ett Nvidia RTX3000 Ada Generation grafikkort. Detta innebär att användare kan utföra grafiskt intensiva uppgifter med lätthet.

– Det är en GPU designad för att skapa, spela och streama — utan begränsningar. Precision 5480 är utvecklad för digitala kreatörer, arkitekter, designers, medieproducenter och alla andra som behöver maximal prestanda i sitt arbete, förklarar Eric Mellin.

5480 har givetvis också stöd för WiFi 6E och ExpressConnect, vilket ger användaren möjlighet att prioritera bandbredd för bättre video- och ljudkvalitet med samtidig multinätverksanslutning. Det gör det även möjligt att automatiskt ansluta till det nätverk som för tillfället är snabbast.

Just 14 tum är den storlek som växer snabbast på marknaden för bärbara datorer just nu. Det kan till stor del förklaras med att de erbjuder bättre skärmyta än 13-tummare samtidigt som de är betydligt mer portabla än de stora 15-tummarna. Batteriet är på 72 Wh och klarar vid normal användning en hel arbetsdag.

Relaterad läsning från Dell Insights