Denna sida är en annons

HemWork from AnywhereDells nya laptops blir ännu snabbare och säkrare med Windows 11

Dells nya laptops blir ännu snabbare och säkrare med Windows 11

Dell Technologies fortsätter att leverera snabbare, säkrare och produktiva bärbara datorer år efter år. De senaste datorerna med Windows 11 kommer nu med AI-teknik som ger ännu bättre prestanda och zero-trust-säkerhet från chip till moln.

I dagarna introduceras Dells senaste bärbara företagsdatorer i Latitude-serien. Nytt för i år är att man vidareutvecklat sin AI-teknik, Dell Optimizer. Därmed lyfter man den intelligenta samarbetsupplevelsen genom att uppgradera smarta funktioner inom ljud, kraft och integritet.

Oavsett om du har en komplett skrivbordskonfiguration hemma, på kontoret eller reser fram och tillbaka, kommer du att njuta av automatiseringen och bekvämligheten som Dell Optimizer ger — med design för effektiv applikationsprestanda, utmärkt video och ljud, anslutningsmöjligheter och förlängd batteritid för kontinuerlig produktivitet.

– Man vill ha riktigt kraftfulla maskiner som samtidigt är lätta och kompakta, men även med säkerheten inbyggd i hårdvaran som grundskydd för operativsystem, känsliga data och applikationer, säger Eric Mellin, produktchef klienter på Dell Sverige.

Läs mer om Dells bärbara datorer och 2-i-1-enheter

Stoppar tjuvtittare med sensor i kameran

Intelligent Privacy är en mycket smart säkerhetsfunktion, speciellt för distansarbete, som med hjälp av en sensor i kameran upptäcker om någon, till exempel på ett café, smyger upp bakom ryggen på användaren och tjuvtittar på skärmen.

– Intelligent Privacy varnar användaren för vad som håller på att hända om någon tittar över axeln. Sensorn har även en funktion vi kallar Look Away Detect som dimrar ned skärmen några steg om användaren tittar bort några sekunder eller lämnar skärmen. Det sparar en del batteritid, säger Eric Mellin.

Ytterligare förbättringar för distansarbetare är de vikbara 2-i-1-skärmarna och mikro-LED-belysningen i tangentbordet, som sparar mellan två och två en halv timmes batteritid.

För första gången tar även haptiska (responsiva) pekplattor plats på Dells bärbara företagsdatorer. Med funktionen Collaboration Touchpad — som ger snabb åtkomst till funktioner för videosamtal — styrs mikrofon, kamera, delad skärm och ljud med praktiska ikoner i själva pekplattan.

Ökad säkerhet med Windows 11

Trenden med hybrid- och distansarbete fortsätter och är med all sannolikhet här för att stanna. Fördelarna är många, men det är långt ifrån riskfritt. Microsofts rapport Security Signals visar att 75 procent av beslutsfattare inom it-säkerhet anser att hybridarbete ökar företags sårbarhet för att utsättas för cyberattacker. Microsofts 2022 Work Trend Index visar dessutom att risker och hot kopplade till cybersäkerhet är bland de högst prioriterade för affärsbeslutsfattare idag.

Därför implementerar allt fler it-avdelningar den så kallade zero-trust-principen. Dell och Windows 11 förenklar företags tillämpning av zero-trust ”från chip till moln” med inbyggda, automatiska säkerhetsfunktioner och enklare administration.

Shoppa bärbara datorer och notebooks från Dell

Ta farväl av lösenorden

Windows Hello for Business är en säkerhetsfunktion som gör inloggningar och autentiseringar både säkrare och enklare. Tillsammans med Dells Safe BIOS, TPM 2.0-chip och IR-kamera eller fingeravtryck slipper användaren lösenorden och administratörer får ett enklare arbete att säkra it-systemen med hjälp av Microsoft Endpoint Manager och Azure Active Directory.

Windows 11 lagrar känsliga data separat från operativsystemet så att krypteringsnycklar och användarnas inloggningsdata skyddas. I Windows 11 arbetar mjuk- och hårdvara tillsammans för att även skydda operativsystemet, till exempel med inbyggda och automatiska funktioner som virtualiserad säkerhet (VBS), Secure Boot som låser in och begränsar attacker och skadlig kod, och Windows Defender Credential Guard som gör det extremt svårt att stjäla inloggningsuppgifter.

Vidare nyttjar Microsoft Defender Application Guard virtualisering i Hyper-V för att isolera opålitliga webbsajter och Office-filer i containers som är separerade från operativsystemet och känsliga data. Windows 11 fungerar även fullt ut tillsammans med Microsofts molntjänster för identitet, lagring, åtkomsthantering och verktyg för att verifiera att anslutande enheter går att lita på.

Ultralätt och hållbar återvinning

Tillsammans med förenklad administration och högre säkerhet i Windows 11 ger hårdvaran i Dells Latitude-modeller en perfekt helhetsupplevelse för distans- och hybridarbete. Dell introducerar nu flera ultralätta modeller, exempelvis en 13-tummare med en vikt på under ett kilo och en 14-tummare på strax över kilot – bägge byggda i magnesium.

– Vi gör datorerna av återvunnet aluminium, vi jobbar med hundra procent återvunnet material i förpackningarna, avslutar Eric Mellin.

Läs mer om Dells nya Latitude-modeller och köp din i dag

Relaterad läsning från Dell Insights