Denna sida är en annons

HemWork from AnywhereSå får ni en avlastad it-avdelning och nöjdare medarbetare

Så får ni en avlastad it-avdelning och nöjdare medarbetare

Workspace ONE ger användarna säker, enkel och plattformsoberoende tillgång till applikationer och data var som helst – utan att it-avdelningen behöver hantera deployment och leverans.

Arbete på distans hade länge ökat, men Covid accelererade utvecklingen dramatiskt. Över en natt blev tusentals arbetsplatser öde, samtidigt som hemmet blev det nya kontoret. Att arbeta hemifrån har sina fördelar, men innebär också tekniska utmaningar. För medarbetarna kan avsaknaden av en it-avdelning innebära minskad produktivitet och ökande frustration när utrustningen inte fungerar optimalt, medan det för it-avdelningarna kan vara lika frustrerande att behöva hantera installationer, uppdateringar och support på distans. Och problemen ökar – pandemin har nu pågått i över ett år och behovet att uppgradera hårdvaran som används i hemmen börjar bli aktuellt för allt fler.

Modern lösning för alla era enheter

Workspace ONE är en mjukvaruplattform från Dell i samarbete med VMware, för alla enheter som används av företagets anställda: från de kraftfullaste arbetsstationerna till de minsta mobila enheterna.

Det ökade hemmaarbetet ställer samtidigt nya krav på datorerna. En laptop är inte längre ett mobilt komplement till en mer kraftfull stationär dator, utan är för många den enda arbetsdatorn som används under hela dagen.

– Med Workspace ONE får företaget en modern lösning för hantering av samtliga enheter, och en säker och bekväm managering av appar inom applikationen, förklarar Gustaf Hofman-Bang, Field product manager på Dell. Det är ett säkert sätt att upprätta en förbindelse mellan de interna resurser som finns på företaget, och användarens privata enhet eller en jobbdator.

Direktleverans hem

För it-avdelningen innebär plattformen en smidig möjlighet att hantera support, uppdateringar och installationer på användarnas enheter, utan behov av investeringar i servrar eller manuell handpåläggning.

Gustaf Hofman-Bang
Gustaf Hofman Bang, Field product manager på Dell

Läs mer om Dell och VMware Workspace ONE

– För maximal avlastning erbjuder vi leverans av färdigkonfigurerade datorer, direkt hem till de anställda, berättar Gustaf Hofman-Bang. It-avdelningen avlastas i och med att de helt slipper installationsprocessen, enheten byggs, anpassas och skickas med allt installerat direkt från fabrik till användarna.

Nya krav på datorer när man arbetar hemma

Det ökade hemmaarbetet ställer samtidigt nya krav på datorerna. En laptop är inte längre ett mobilt komplement till en mer kraftfull stationär dator, utan är för många den enda arbetsdatorn som används under hela dagen. Behovet av att de anställda har tillgång till rätt verktyg och tillräcklig prestanda att arbeta obehindrat har det senaste året blivit väldigt tydligt på många företag.

Läs mer: Så får arbetsstyrkan det mest effektiva hemmakontoret

– Många laptops innebär en kompromiss i användbarhet eller prestanda, vilket för vissa användare inte är en acceptabel lösning, säger Gustaf Hofman-Bang. För de mest krävande tillämpningarna har vi därför tagit fram Latitude 9420, som är vår mest innovativa dator någonsin och en perfekt brygga för Workspace ONE:

– Den har en rad egenskaper som är orienterade mot mobila arbetssätt, säger Gustaf Hofman-Bang. Dit hör till exempel en avancerad webkamera med temporal noise reduction som reducerar bildbrus och ipu6-teknik från Intel som förbättrar bilden i dåligt ljus Men lika viktiga är de 4 noise cancelling-mikrofonerna för konferenssamtal och safe shutter, en separat krets som inte går att hacka och gör att kamera och mikrofon garanterat stängs av i känsliga miljöer. Naturligtvis finns också 5G-stöd och ett batteri som räcker mer än en hel arbetsdag – modellen har vår längsta batteritid.

Dell Latitude 9420 kan levereras färdigkonfigurerad med Workspace ONE direkt hem till användaren.

Relaterad läsning från Dell Insights