Denna sida är en annons

HemHybrid-ITHyperkonvergerat blir hyperrobust – till det extrema

Hyperkonvergerat blir hyperrobust – till det extrema

Dells nya modeller i VxRail-familjen är kompletta datacenterlösningar för besvärliga fysiska miljöer. De presenterar också flera nyheter för hela produktfamiljen, som stöd för nyskapande minnesteknik och de senaste grafikprocessorerna.

Dell fortsätter att bygga ut sin VxRailfamilj med kompletta lösningar för hyperkonvergerade datacenter. D Series är namnet på undergruppen med lösningar för extrema miljöer, ofta ute i kanten av nätverken, det som kallas för the edge. Stor vikt har även lagts på att göra lösningarna utrymmessnåla.

Hyperkonvergerad infrastruktur (HCI) bygger ihop allt som krävs för att köra ett datacenter i en enda produkt: servrar, lagring, nätverk, och mjukvaror. Det ger enklare implementation, drift, uppgraderingar och support.

Läs mer: om Skogsstyrelsens och Skövde kommuns smidiga migrering till hyperkonvergerad infrastruktur 

VxRail är Dells HCI-lösning för VMwarebaserade miljöer, som VMware Vsan och VMware Cloud Foundation. Det är servrar med alla komponenter och mjukvaror som behövs inbyggda, konfigurerade och testade från start.

Datacenter var som helst

Nya VxRail D Series kan användas i miljöer så som fabriker, oljeplattformar och ubåtar. De klarar extrem värme och kyla, damm och sand som blåser runt, kraftiga vibrationer och höga höjder. De klarar temperaturer upp till 45 grader, i vissa situationer ända upp till 55 grader under åtta timmar. De ska kunna startas i så låga temperaturer som minus 15 och klara stötar på upp till 40G, och till och med kunna placeras på drygt 4 500 meters höjd. Det är högre än Kebnekajse.

Nyskapande minne

Dell presenterar även stöd för Intels minne av typen Optane, vilket ska kunna användas i VxRailmodellerna. Det har höga beständiga prestanda, vilket tillåter att data finns kvar när strömmen går. I praktiken används det ofta för mer effektiv cachehantering. Dells tester visar på att lösningen har 90 procent lägre latency.

Enklare mjukvara

Den grundläggande mjukvaran för att hantera VxRail, HCI System Software, har förenklats med mer automatisering. Ett exempel är kontinuerliga kontroller av status. Dells mjukvara har nu stöd för VMwares Vsphere 6.x och för Vsphere Kubernetes. Dessutom har man förberett för att hantera nyligen släppta Vsphere 7.0.

Sammantaget handlar det om många stora nyheter för VxRail på en gång. En fara och svårighet för företag är att hantera alla förändringar med den senaste tekniken så fort som möjligt. Där kommer grundtanken med hyperkonvergerad infrastruktur in i bilden. Förhoppningsvis innebär faktumet att lösningarna redan är konfigurerade och testade vid leverans så att det blir enklare att ta del av de senaste tekniklösningarna.

Relaterad läsning från Dell Insights